Sörben-mézben konfitált csirkemell libamájas zöldborsóval

Sörben-mézben konfitált csirkemell libamájas zöldborsóval

A csirkemellet kifilézzük, megmossuk. Sóval-borssal bedörzsöljük, majd egy hőálló tálba rakjuk, és a sörrel meg a mézzel meglocsoljuk. Letakarjuk, azután a sütőben alacsony hőmérsékleten, 70 fokon 30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a burgonyapürét a hagyományos módon, tejjel és vajjal. A mártáshoz a zöldborsót enyhén sóscukros vízben megfőzzük, majd ha megfőtt, szűrőn áttörjük. A libamájat 1 × 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben kevés zsiradékon pirosra pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldborsópürét. Tejszínnel hígítjuk, cukorral ízesítjük. A csirkemelleket egy serpenyőben kevés olajon pirosra sütjük. A burgonyapürét egy habcső segítségével a tányéron formázzuk, grillben vagy sütőben megpirítjuk, majd rátálaljuk a mártást és a csirkemellet.

kaloria 730 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.