Sörös-fokhagymás füstölt csülök savanyú káposztával és tormakrémmel

sörös-fokhagymás füstölt csülök savanyú káposztával és tormakrémmel

A csülköt megmossuk, és a babérlevelekkel, szemes borssal, 1-2 gerezd fokhagymával feltesszük főni. Csendes tűzön egy-másfél óra alatt fő meg. Hagyjuk a saját levében teljesen kihűlni. Ha már hideg, kivesszük, kiemeljük a csontját, és 6-7 nagyobb darabra vágjuk. A maradék fokhagymát összezúzzuk. Kizsírozott tepsibe tesszük a húst, megkenjük a fokhagymával, meglocsoljuk a sörrel. 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük, időnként meglocsoljuk a saját levével. A savanyú káposztát a zsíron megdinszteljük, teszünk alá egy pohár vizet is. Ha kell, kis borssal ízesíthetjük. A tormakrémhez a tormát meghámozzuk, finomra reszeljük egy kisebb almával
együtt. Csipet sóval összekeverjük. Tálalásnál a csontra
visszapakoljuk a nagyobb húsdarabokat, a pecsenyelével
meglocsoljuk, köré tesszük a káposztát és a tormakrémet.

kaloria 660 CAL
ido 160 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.