Sörös-mézes csülök színes káposztával

Alaposan megmossuk a csülköt, papírtörlővel szárazra töröljük. Sóval jól bedörzsöljük. Berakjuk egy kicsi zománcos tepsibe. Összekeverjük a sört a mézzel meg az őrölt babérral. Ráöntjük a tepsiben várakozó csülökre, alufóliával lefedjük, és berakjuk a hűtőszekrénybe egy éjszakára pácolódni. Másnap 180 fokos sütőbe toljuk változatlanul lefedve, és sütjük legalább két órán át. Ha már majdnem puha, leszedjük róla a takarást, és kicsit rápirítunk.

A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját (ha túl sok lenne, vehetünk ki belőle pár kanállal). Rádobjuk a vékony félkarikákra vágott hagymát, üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott zellert és a káposztát. Ízesítjük a borókabogyóval, és öntünk rá két deci vizet. Ha már félig kész a káposzta, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és a pórét, együtt készre pároljuk. A végén megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Ropogósra sült burgonyával tálaljuk.

kaloria 860 CAL
ido 190 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.