Forrás: Pásztor Tünde

Sütőtökkrémleves tökmagos póréhagymarétessel

  1. Meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk a tököt, nagyobb darabokra vágjuk a meghámozott hagymát, majd kevés vajon együtt pároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, felöntjük egy liter vízzel, belerakjuk a tejszínt is, és fedő alatt készre főzzük. Ha már jó puhák az összetevők, botmixerrel vagy turmixszal pürésítjük, ízlésünk szerint sózzuk.
  2. Amíg fő a leves, elkészítjük a rétest: egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a két evőkanál lisztet, habzásig hevítjük. Rádobjuk a tökmag felét és a vékony szeletekre vágott póréhagymát, felöntjük az egy deci tejjel, és jó sűrűre összefőzzük. Kinyújtjuk a kész tésztát, 20 cm széles hosszú téglalappá. Hosszában elfelezzük, mindegyik közepére teszünk egy-egy ujjnyi vastag tölteléket, feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a két tekercset, a tetejét megkenjük felvert tojással. 180 fokon 10 percig sütjük. Kisebb darabokra vágva kínáljuk a leves mellé.

Almás sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémleves fásgaluskával

kaloria 370 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.