Sváb tunkedli

A budakalászi Albert Magdi bográcsos pörköltje mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleken. A csirkemájtól különlegesen jóízű és tartalmas lesz a szaft: kötelező a friss, fehér kenyeres tunkolás!

Apró kockákra vágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk a zsírját. Kiszedjük a pörcöket a bográcsból. A forró zsírban megfonnyasztjuk a felaprított vöröshagymát. Rádobjuk a kockákra vágott húst, nagyobb lángon jól kipirítjuk.

Levesszük a bográcsot a tűzről, belekeverünk 1-2 evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Rádobjuk az összevágott paprikát és a paradicsomot, pici vizet öntünk alá, és visszatesszük a lángra. Dobunk bele még két babérlevelet, sózzuk-borsozzuk, és kis lángon addig pároljuk, míg meg nem puhul a hús. Ha kell, időnként pótoljuk az elforrt levet.

Ha már teljesen készen van, akkor mehet hozzá a felkockázott máj, némi majoránnával fűszerezve. Még öt percig rotyogtatjuk. A végén belekavarjuk a pohár tejfölt. Friss, fehér kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Sváb krumplis smarni

Sváb perec

Sváb káposzta füstölt hússal

 

kaloria 340 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink