Szabolcsi krumplileves

Szabolcsi krumplileves

Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, bő vízben feltesszük főni. Sóval, csipetnyi majoránnával, színes tört borssal ízesítjük.

Az almát kicsumázzuk, és a héjával együtt szintén kockákra vágjuk. Meglocsoljuk a kifacsart citromlével, nehogy megbarnuljon. Amint a krumpli megpuhult, hozzáadjuk az almát is a citromlével együtt, és még 5 percig főzzük.

Ezután besűrítjük a tejföllel és fél dl vízzel simára kevert liszttel. Jól kiforraljuk, végül pici cukorral és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük. Melegen is, hidegen is finom.

Gombás-juhtúrós lepény

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink