Forrás: Pásztor Tünde

Szalonnás marharolád uborkás raguval

  1. A marhahúst kettévágjuk, majd mindkét részt egy centiméter vékonyra kinyitjuk, hogy szép nagy szeleteket kapjunk. Mindkettőt jól kiverjük a klopfolóval. Sózzuk, megszórjuk egész zöld borssal. Kirakjuk a szeletelt baconnel úgy, hogy kicsit fedjék egymást a szalonnaszeletek. Felcsavarjuk. Két erős alufóliadarabot kikenünk zsírral, egyesével belecsomagoljuk a roládokat. A végüket szaloncukorszerűen összetekerjük. Berakjuk egy tepsibe, öntünk alá kevés vizet, és 170 fokos sütőben 2-3 órán át pároljuk. Amíg sül, a hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, és kevés zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, ízesítjük a mustárral, megszórjuk egy kis sóval és durvára tört fekete borssal, tíz percig együtt pároljuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd zsírral és sóval durvára törjük. Tálalás előtt kicsomagoljuk a húsokat, keresztben felkarikázzuk. Tálalótálra rendezzük a retekcsírával megszórt krumplival és az uborkás raguval együtt.

TRÜKK

Ha nem akarjuk a sütőt 3 órán át járatni, akkor elkészíthetjük lábasban is. Belerakjuk a csomagokat egy edénybe. Teszünk mellé egy-két meghámozott, feldarabolt répát, egy cikk zellert, cikkekre vágott hagymát, babérlevelet. Öntünk alá vizet, és nagyon kicsi lángon pároljuk 2-3 órán át.

Mustban párolt marha

Marhagulyás újkrumplival, vörösborral

kaloria 340 CAL
ido 240 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink