Szedres rizskocka

Tészta

A tésztához a tojások sárgáját habosra verjük a cukor ¹/³ részével. A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel meg a cukros tojássárgájával. A tésztát kivajazott, lisztezett 20 x 30 cm-es tepsibe terítjük, megsütjük, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Krém

A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral meg egy pici sóval puhára főzzük a rizst. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és körülbelül 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítjük,
és feloldunk benne egy jó evőkanálnyi zselatint. A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a gyümölcszselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

kaloria 320 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink