Szegfűszeges sült csülök
A húst megmossuk, és bő vízben feltesszük főni. Mellétesszük a babérleveleket, az egész borsokat, a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymagerezdeket, csipet sót. A főzési idő a csülök nagyságától függően körülbelül másfél óra.
A megfőtt csülköt még melegen kicsontozzuk, bőrébe szurkáljuk a szegfűszegeket, és közepesen meleg sütőben,
saját zsírjával meglocsolgatva szép pirosra sütjük.
Párolt tök
A sütőtököt meghámozzuk, majd káposztareszelőn lereszeljük. Egy evőkanál olajon a mézet halványbarnára karamellizáljuk, rárakjuk a reszelt tököt, sózzuk, beletesszük a rozmaringleveleket, kicsit átforgatjuk, ráöntjük a fehérbort, és addig pároljuk, amíg el nem fövi a levét.