Forrás: Pásztor Tünde

Szerencsepatkó csokoládéhabbal töltve

  1. Felforraljuk a vizet a vajjal, hozzászórjuk a lisztet meg a sót, és folyamatos keverés mellett kis lángon addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Sima csőrű habzsákba töltjük, és patkóformákat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 percig sütjük. Rácsra állítjuk, kihűtjük.
  2. A hideg patkókat vízszintesen félbevágjuk, és megtöltjük a következő krémmel. A csokoládépudingból a szokásos módon krémet főzünk, ám hogy jó sűrű legyen, csak három deci tejet adunk hozzá. A kristálycukorral és a neszkávéval ízesítjük. Kevergetve teljesen lehűtjük. Az étcsokit gőz felett megolvasztjuk. A tejszínből habot verünk a habfixálóval, a vége felé kis adagokban hozzácsurgatjuk az olvadt csokit, és összevegyítjük, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot is. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és betöltjük a félbevágott tésztákat.
  3. A sütemények tetejét néhány apró csokicseppel díszítjük.

Becsinált ponty

Mézes gyümölcskenyér marcipánnal és naranccsal

kaloria 210 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.