Szezámkrémes babsaláta

Szezámkrémes babsaláta

Egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk a babot. Másnap leszűrjük, és friss vízben feltesszük főni. Fedő alatt kb. 45 percig főzzük, majd a saját levében hagyjuk kihűlni.
Természetesen használhatunk helyette babkonzervet is. A petrezselymet felaprítjuk. Összeállítjuk az öntetet: összekeverjük az ecetet az olajjal, a citromlével, a sóval, a borssal és a szezámpasztával. Egy tálban összekeverjük a babot és az öntetet, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és hagymát, a kimagozott, vékonyra vágott csilipaprikákat meg a petrezselyemzöldet. A tojásokat cikkekre vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, mindezt elrendezzük a saláta tetején.

kaloria 490 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink