Forrás: Ványi László

Szilvaleves habgaluskával

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy tepsibe terítjük. Mellé tesszük a fahéjat, a szegfűszeget meg a reszelt citromhéjat, kevés vizet öntünk alá. Forró sütőben kb. félórát sütjük, majd a szilvát kiszedjük.
Közben a tejet felforrósítjuk, de nem forraljuk fel – éppen csak rotyogjon. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a lassan fövő tejbe egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle. Egy-két percig főzzük, majd megfordítjuk, a galuskák másik oldalát is megpároljuk, végül szűrőlapát segítségével kiszedjük a tejből. A forró tejbe ezután beletesszük a szilvát, összeforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a tejszínt, amit előzőleg jól kikevertünk a tojások sárgájával. Ezután már csak nagyon lassú tűzön, állandóan kevergetve főzzük addig, amíg a levesünk besűrűsödik. Ne hagyjuk felforrni, mert a tojássárgája könnyen kicsapódhat! Ezután lehúzzuk a tűzről és botmixerrel egyneművé keverjük. Az elkészült levest fogyaszthatjuk forrón és hidegen is, ízlés szerint egy kevés cukorral édesíthetjük. A hófehér habgaluskákkal, őrölt fahéjjal megszórva kínáljuk.

kaloria 320 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink