- A kinyújtott linzertésztából kivágunk egy akkora körlapot, hogy ki tudjunk bélelni vele egy nagy, kerek piteformát úgy, hogy oldalfala is legyen. Belenyomkodjuk a formába, eligazgatjuk, az esetleg túlnyúló széleket levágjuk. Az alját megkenjük a szilvalekvárral. Megszórjuk a morzsával. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, mérettől függően félbe vagy cikkekre vágjuk, és sűrűn kirakjuk vele a süteményt. Megszórjuk őrölt fahéjjal és porcukorral. A maradék tésztából kiszabunk egy kisebb kört, berácsozzuk, óvatosan széthúzzuk, és ráhelyezzük a gyümölcs tetejére. A széleket összenyomkodjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Langyosan, tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.
TRÜKK
Magában is nagyon finom, de valamilyen hideg vagy meleg vaníliás krémmel (fagylalt, tejszínhab, sodó) még ízletesebb lesz.