Szilveszteri sajttorta

  1. A trappista sajtból lapjában 6 darab fél centi vastag szeletet vágunk. A reszelt márványsajtot habosra keverjük a vaj felével, a zúzott fokhagymával, csipetnyi sóval és fehér borssal. A sonkát nagyon apróra vágjuk, és 3 dkg vajjal, 1 evőkanál tejföllel, valamint a reszelt tormával jól összekeverjük. A tehéntúrót áttörjük, majd összedolgozzuk a maradék tejföllel. Sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával fűszerezzük. (Aki szereti a csípős ízeket, tehet bele kevés csilit is.) Végül a megmaradt vajat sózzuk, borsozzuk és habosra keverjük a finomra metélt snidlinggel.
  2. Az első sajtlapot megkenjük a rokfortos krém felével, és megszórjuk meggyszemekkel. Erre rátesszük a következő sajtlapot, ezt pedig a snidlinges vajjal kenjük meg. Újabb sajtlapot terítünk rá, amit vastagon bekenünk a paprikás túrókrémmel, majd a negyedik sajtréteget is ráhelyezzük. Erre rákenjük a megmaradt rokfortos krémet, amit durvára vágott dióval hintünk meg. Ezután beborítjuk az ötödik sajtlappal, amire a sonkás krém kerül, végül pedig betakarjuk a hatodik sajtréteggel. Kicsit összenyomkodjuk, hogy a levegő kiszoruljon belőle, és fóliába csomagolva legalább 1 napig dermesztjük a hűtőszekrényben.
  3. Tálalás előtt reszelt sajttal és a maradék krémmel díszíthetjük.

Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Sajtos-kolbászos rakott burgonya

kaloria 450 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink