Színes karfiolsaláta

Színes karfiolsaláta

1 kisebb fej karfiolt rózsáira szedünk, és annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. 2 evőkanál
cukorral, 1 citrom levével, késhegynyi sóval ízesítjük, a
forrástól számítva 3-4 percig főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni. Egy piros húsú paprikát kis kockákra vágunk, egy csokor metélőhagymát finomra aprítunk. Az öntethez fél csokor petrezselymet finomra vágunk,
majd egy tálban összekeverjük egy narancs levével, a reszelt héjával, 1 gerezd zúzott fokhagymával, csipetnyi sóval és őrölt borssal. Belecsorgatunk 5 evőkanál olívaolajat, végül balzsamecettel ízesítjük. A jól lecsepegtetett karfiolt, a paprikát meg a hagymát összekeverjük az öntettel, és tálalás előtt néhány
órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

kaloria 380 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.