Forrás: Pásztor Tünde

Szuflaki nyársak cacikivel

Szuflaki nyársak

2 centis kockákra vágjuk a húst, és a bazsalikom meg petrezselyem zöldje felaprított keverékével összeforgatjuk. Hozzátesszük az olívaolajat, a citrom héját és levét, sózzuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk.
Másnap megtisztítjuk a zöldségeket, a paprikát nagyobb kockákra, a hagymát cikkekre vágjuk. Pálcikára húzzuk: hús, paprika, hagyma, hús, paprika, hagyma, hús sorrendben, és forró grillen megsütjük minden oldalukat. Körülbelül öt percet kell számítani oldalanként. Ha sütőben
sütjük: 180 fokon körülbelül negyedóra alatt sül meg. Félidoben megforgatjuk (ha letakarjuk fóliával, akkor nem kell forgatni).

Caciki

Cacikihoz az uborkát lereszeljük héjastul, a zöldeket apróra vágjuk A joghurtot kikeverjük pici citromlével, és hozzáadjuk a zöld fűszereket, majd a reszelt uborkát is. Tálalás előtt enyhén megsózzuk, külön tálban adjuk a sült nyársak mellé.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.