Forrás: Pásztor Tünde

Szűzérmék tejfölös lecsóval

Szűzérmék tejfölös lecsóval

Lehártyázzuk a húst, és 12 vastag szeletre vágjuk. Egy kis tálban összekeverjük az őrölt pirospaprikát a lereszelt fokhagymával, teszünk hozzá sót és borsot, majd ezzel a száraz keverékkel bedörzsöljük a hússzeletek mindkét oldalát. A vajat felforrósítjuk, és az előkészített szűzérmék mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Kiemeljük a megsült húsdarabokat, melegen tartjuk, a serpenyőben maradt pecsenyezsírban pedig elkészítjük a mártást.
Finomra vágjuk a hagymát, s kicsi sóval üvegesre pároljuk a serpenyőben. Ekkor beledobjuk a felcsíkozott paprikát, majd ha már az is üveges, akkor mehetnek bele a lehéjazott, felkockázott paradicsomok is. Alaposan összeforraljuk, míg a paradicsom is megfő benne. Kikeverjük a keményítőt kevés hideg vízzel, besűrítjük vele a mártást. Hozzákeverjük a tejfölt, megvárjuk, míg
egyet rottyan, s levesszük a tűzről. A pirosra sült szűzérméket a tejfölös lecsóval és rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk (de egy szelet friss fehér kenyérrel is nagyon finom).

kaloria 540 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink