Szűzpecsenye görögösen
A szűzpecsenyét hosszában félbevágjuk, de nem teljesen. Nem túl vékonyra, szögletes formájúra klopfoljuk, hogy majd roládot tudjunk belőle készíteni. Mindkét oldalát megborsozzuk, és – az amúgy is sós fetasajt és bacon miatt – óvatosan sózzuk. Szétkenjük a húson a fetasajtot, majd az olívabogyót sorban elrendezzük rajta. A morzsolt bazsalikomot és az oregánót összekeverjük, azután beleforgatjuk a húsroládot. A baconszeleteket a deszkán
egymás mellé helyezzük, és a húsra tekerjük. A hústekercset kiolajozott tepsibe fektetjük, körülbelül 2 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve előmelegített sütőben 25-30 percig pároljuk, majd pirosra sütjük.
Amíg a hús sül, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, és kevés olívaolajon az apróra vágott friss bazsalikommal, tört fokhagymával, egy pici sóval és frissen őrölt borssal átmelegítjük. Végül az elkészült húst ferdén felszeleteljük, és melléhalmozzuk a paradicsomot.