Tanyasi kakaspörkölt minden javával
- Nem aprózzuk el, veszünk egy egész kakast. Megtisztítjuk, a mellét két-három darabba vágjuk, a combot kettőbe, a szárnyát egészben hagyjuk.
- A vöröshagymát a sertészsíron megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, fölengedjük 1-2 deci vízzel, és kiforraljuk. Ezután beledobjuk a kakasdarabokat, sóval, darált paprikakrémmel ízesítjük, majd fokhagymát meg összevágott fehérpaprikát adunk hozzá. Fedő alatt, türelmesen pároljuk jó négy órán át, közben inkább rázogatjuk, mint keverjük. A folyadékot közben pótoljuk, nehogy leégjen. A kockára vágott paradicsomot csak a végén tesszük bele, mert a sav nem engedi puhulni a húst.
Túrós-tepertős csusza
- A körethez sós lobogó vízben 5-10 perc alatt kifőzzük a 8 tojásos házi csuszatésztát. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, összekeverjük a túróval meg a tejföllel, megsózzuk, és összedolgozzuk. Egy őzgerinc- vagy tortaformát kibélelünk szalonnaszeletekkel. Belesimítjuk a tésztás masszát, letakarjuk alufóliával, és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.Ezzel tálaljuk a tanyasi kakaspörköltet.