Vörösboros kakaspörkölt tarhonyával

Budainé Fitor Julianna (Röszke) Békés megyéből, Gyulaváriból származik. Nagymamája főztjére máig emlékszik, őrzi a kedvenc recepteket. Pár finom bográcsos kakaspörköltet osztott meg velünk.

Üvegesre sütjük a zsiradékban a felaprított hagymát. Megszórjuk jófajta – röszkei – pirospaprikával (kg-onként 3 dkg szükséges). Rögtön felengedjük két liter vízzel. Belerakjuk a megtisztított, feldarabolt kakast, a zúzát és a taréjt, hozzáadjuk az összes fűszert. Szép csendesen főzzük. Ha félig kész, mehet bele a sárgarépa és gyökér felkockázva. Befejezés előtt öntjük hozzá a vörösbort, és természetesen ne maradjon ki belőle az erőspaprika-krém sem, mert azzal az igazi. Ha kész van, nagy szemű pirított tarhonyával és uborkával teszem az asztalra.

Kakasleves májával töltött derelyével

Tanyasi kakaspörkölt minden javával, erényével, taréjával és túrós-tepertős, tépett házi csuszatészt

 

kaloria 440 CAL
ido 270 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

10 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.