Tejfeles libacomb
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a borókabogyót, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a zsályát egészben, a jól megmosott
citromot héjastól cikkekre vágva, azután rátesszük a megtisztított, besózott libacombokat. Annyi vizet öntünk alá, hogy háromnegyedig ellepje, és fedő alatt, szakaszosan készre pároljuk. A húst kivesszük a párolóléből, majd a levet leszűrjük, és lisztes-tejfölös habarással besűrítjük.
Szegfűborsos szalvétagombóc
A szalvétagombóchoz az élesztőt folyóssá keverjük a cukorral. Öntünk rá 1 dl langyos vizet, és a lisztből hozzáadunk annyit, hogy sűrű kovászt kapjunk. Langyos helyen megkelesztjük, utána a maradék liszthez öntjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a kenyérkockákat. Őrölt szegfűborssal és durva borssal fűszerezzük, jól megdagasztjuk, és letakarva további 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt, rúd alakúvá formázzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megspricceljük vízzel, és a 150 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor ujjnyi vastagra felszeleteljük.