Tejfölös zöldborsóleves zöldfűszeres daragaluskával

Legelőször a daragaluskát állítjuk össze, mert pihentetni kell. A zöldfűszereket összeturmixoljuk egy deci vízzel. Beleszűrjük egy keverőtálba. Hozzáadjuk a búzadarát, a két tojást, az egy evőkanál lisztet meg a langyosra olvasztott vajat, sóval és borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, és fél órát pihentetjük. Utána sós vízben kifőzzük.

Előkészítjük a zöldségeket, meghámozzuk mindet, majd a vöröshagymát finomra metéljük, a leveszöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé) felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük.

A leveshez a vajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzátesszük a darabolt zöldségeket és az áttört fokhagymát, és közepes lángon pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, és elkezdjük főzni. Ha már minden puha benne, beleöntjük a fagyos zöldborsót is, és kis lángon forraljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt és az összevágott zöld petrezselyem zöldjét.

Klasszikus falusi zöldborsóleves

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.