Tejszínes, bazsalikomos tökspagetti házi burgonyacsipsszel

Meghámozzuk a tököt, elfelezzük, kikaparjuk a közepét. A húsát zöldségcsíkozóval szép vékony, hosszú csíkokra felvágjuk.

Egy jó nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Rádobjuk a nagyon vékonyra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és roppanósra pároljuk.

Hozzáforgatjuk az összevágott bazsalikomot és petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk, fél percig kevergetve sütjük. Hozzákeverjük a tökspagettit, együtt még pár percig pároljuk, de nem szabad megpuhítani, akkor jó, ha még kicsit roppanósak maradnak a szálak.

Végül ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, ismét sózzuk és borsozzuk.

A négy nagy burgonyát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra felvágjuk, és konyharuhával teljesen szárazra töröljük. Bő zsiradékot forrósítunk, és kisebb adagokban ropogósra sütjük benne a krumplit. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot, és azonnal tálaljuk a tökspagetti köreteként.

Tökös csirke

 

kaloria 390 CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.