Tojáslikőrös túrótorta őszibarackkal

A tojásfehérjéket habbá verjük a vízzel, majd kis adagokban hozzáverjük a cukrot. A fényes habba fakanállal egyesével beledolgozzuk a tojássárgájákat. Végül elvegyítjük benne a sütőporral elkevert lisztet.

Elfelezzük a masszát. Két nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, mindegyikbe öntünk egy-egy adagot, és 180 fokra előmelegített sütőben egy-egy vékony lapot sütünk.

Kiborítjuk. Az egyiket a papírral együtt többször fel- és kitekerjük, majd összecsavarva hagyjuk kihűlni. A másikat beavatkozás nélkül hagyjuk hűlni.

Elkészítjük a krémet. Kikeverjük a túrót a joghurttal, a tojáslikőrrel, a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citrom kifacsart levével. Az őszibarackot lecsöpögtetjük, majd apró kockákra vágjuk. Pár percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Kinyomkodjuk, majd kis meleg vízben feloldjuk. Ezt is belevegyítjük a túrós krémbe. Ha már kezd megkötni, akkor hozzáforgatjuk a másfél deci tejszínből vert habot is.

A piskótaroládot kitekerjük, lehúzzuk róla a papírt, majd ismét felcsavarjuk. A tésztarudat egyforma hosszú darabokra vágjuk (attól függően, milyen magas tortát szeretnénk, 4-5 jön ki belőle).

Az egyiket kiterítjük, megkenjük vékonyan a málnalekvárral, majd vastagon a túrókrémmel. Feltekerjük, és egy lapos tányér közepére állítjuk. Majd a többi csíkot is hasonlóan megkenjük, és csigavonalban rátekerjük.

Lemérjük az átmérőjét, és a másik piskótalapból kiszabunk két ugyanekkora körlapot. Megkenjük mindkettő egyik oldalát málnalekvárral. Az egyik köré tortagyűrűt állítunk. Kenünk rá egy kevés túrós krémet. Átemeljük rá a felcsavart tortát. Ennek a tetejére is túrókrémet kenünk, majd rárakjuk a felső piskótát, úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen. Gyengéden rányomjuk. Legalább 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Tálalás előtt levesszük a tortagyűrűt, átemeljük a tortát egy tálra. A tejszínből habot verünk a porcukorral és a habfixálóval, és kívülről bevonjuk vele a tortát. Egy keveset habzsákba rakunk, kis rózsákat nyomunk a tetejére. Végül tojáscukrokat nyomunk a habba. Az oldalát megszórjuk darált pisztáciával.

Tojáslikőrkrém pisztáciával

kaloria 259 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.