Tokaji borban sütött csirkemell
A vékony szeletekre vágott csirkemellfilét besózom, fokhagymakrémmel megkenem. Meghintem őrölt fehér borssal és majoránnával. Hűtőben letakarva 2-3 órát érlelem. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntök, egymás mellé helyezem benne a hússzeleteket, és ráöntöm a bort. Forró sütőben 30 percig sütöm. Utána a csirkemelleket betakarom reszelt sajttal. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezem, és 15-20 perc alatt rápirítom a sajtot a tetejére. A szeletek gyönyörűen megpuhulnak, ízesek és pirosak lesznek.
Ha minden elkészült, egy nagy tálalótál közepére halmozom a húsokat, a zöldségkörettel koszorúként
körbeveszem.
Tavaszi zöldségek
Köretként a tavaszi zöldségkeveréket (lehet mélyhűtött, konzerv vagy friss) kevés olajon megpárolom, sóval és őrölt borssal enyhén fűszerezem, majd bőven szórok rá apróra vágott zöldpetrezselymet.