Tokaji borban sütött csirkemell tavaszi zöldségekkel

Tokaji borban sütött csirkemell

A vékony szeletekre vágott csirkemellfilét besózom, fokhagymakrémmel megkenem. Meghintem őrölt fehér borssal és majoránnával. Hűtőben letakarva 2-3 órát érlelem. Egy tepsibe kevés olívaolajat öntök, egymás mellé helyezem benne a hússzeleteket, és ráöntöm a bort. Forró sütőben 30 percig sütöm. Utána a csirkemelleket betakarom reszelt sajttal. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezem, és 15-20 perc alatt rápirítom a sajtot a tetejére. A szeletek gyönyörűen megpuhulnak, ízesek és pirosak lesznek.
Ha minden elkészült, egy nagy tálalótál közepére halmozom a húsokat, a zöldségkörettel koszorúként
körbeveszem.

Tavaszi zöldségek

Köretként a tavaszi zöldségkeveréket (lehet mélyhűtött, konzerv vagy friss) kevés olajon megpárolom, sóval és őrölt borssal enyhén fűszerezem, majd bőven szórok rá apróra vágott zöldpetrezselymet.

kaloria 720 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink