Tokaji palacsinta

Palacsinta

Palacsintatésztát készítünk a lisztből, a tojásból, a tejből, a csipet sóból. Víz helyett az édes borral hígítjuk (ha kell
még hozzá folyadék, az már lehet víz). Vajon vékony palacsintákat sütünk.

Töltelék

Összekeverjük a töltelékhez a diót a cukorral, az édes borral és a vaníliás cukorral. Megkenjük vele a palacsintákat, mindegyikre szórunk pár leszemezett
szőlőt, és feltekerjük. Kivajazunk egy sütőtálat. A palacsintákat körülbelül 4 cm magas darabokra vágjuk, és
a tálba állítjuk.

Sodó

Összekeverjük a bort a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, és rálocsoljuk a palacsinták tetejére. Forró sütőbe toljuk, míg picit meg nem pirul a teteje. Langyosan tálaljuk.

kaloria 270 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.