Palacsinta
Palacsintatésztát készítünk a lisztből, a tojásból, a tejből, a csipet sóból. Víz helyett az édes borral hígítjuk (ha kell
még hozzá folyadék, az már lehet víz). Vajon vékony palacsintákat sütünk.
Töltelék
Összekeverjük a töltelékhez a diót a cukorral, az édes borral és a vaníliás cukorral. Megkenjük vele a palacsintákat, mindegyikre szórunk pár leszemezett
szőlőt, és feltekerjük. Kivajazunk egy sütőtálat. A palacsintákat körülbelül 4 cm magas darabokra vágjuk, és
a tálba állítjuk.
Sodó
Összekeverjük a bort a tojások sárgájával, a cukorral és a liszttel, és rálocsoljuk a palacsinták tetejére. Forró sütőbe toljuk, míg picit meg nem pirul a teteje. Langyosan tálaljuk.