Tökéletes kelkáposzta-főzelék grillezett virslivel

Negyedeljük a kelkáposztát cikkekre, majd csíkokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Beletesszük egy lábasba, és annyi alaplevet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzátesszük az őrölt köményt és a majoránnát, sózzuk. Addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.

Míg fő, egy serpenyőben elkészítjük a rántást. Négy evőkanál zsíron világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt vagy áttört fokhagymát, egy percig sütjük még kevergetve. Levesszük a tűzhelyről, és elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Kicsi hideg vízzel felengedjük, hozzáöntjük a főzelékhez, jól kiforraljuk, tekerünk rá borsot. Közben kóstoljuk is, ha szükséges, még sózzuk.

A virslinek lehúzzuk a héját, bevagdossuk, és kevés zsiradékon egy-két perc alatt megsütjük.

Húsgombócleves magyarosan, tarhonyával és kelkáposztával

kaloria - CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink