Forrás: Pásztor Tünde

Tökmagkabátos pulyka narancsos céklával

Tökmagkabátos pulyka narancsos céklával

  1. A pulykamellet vastagabb csíkokra vágjuk, és besózzuk. Elkészítjük a tökmagbundát: a tejet csomómentesre kikeverjük a liszttel, megsózzuk. Reszelt szerecsendióval, apróra vágott kakukkfűvel, frissen őrölt zöld borssal fűszerezzük, azután belekeverjük az egész tojásokat meg a tökmagot.
  2. A húscsíkokat belemártjuk a masszába, és bő, forró olajban megsütjük. A céklát sós vízben, héjában megfőzzük. (Minél kisebb, annál hamarabb megpuhul.) Lehűtjük, meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. 2 narancsot meghámozunk, a keserű, fehér héjukat eltávolítjuk, azután felszeleteljük.
  3. A cékla- és narancskarikákat váltakozva tányérra rakjuk. A harmadik narancs levét és reszelt héját összekeverjük a mézzel, finomra vágott petrezselymet és kakukkfüvet adunk hozzá, azután meglocsoljuk vele a narancsos céklát. Zöldséges párolt rizst kínálhatunk melléjük.

Marhajó pörkölt

kaloria 620 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink