Forrás: Pásztor Tünde

Tökös sztrapacska kapros csirkemájjal

Tökös sztrapacska kapros csirkemájjal

A tököt megtisztítjuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejét,
azután legyaluljuk. Kevés olajon megdinszteljük, majd
megsózzuk, meghintjük finomra vágott kaporral, és puhára
pároljuk. Amikor kész, összekeverjük a sztrapacskával.
A májat egy mély tálban bedörzsöljük só, durva bors és
zúzott fokhagyma keverékével, majd egy kevés olajon hirtelen megsütjük. A végén megszórjuk apróra vágott kaporral. A forró sztrapacskával tálaljuk.

Sztrapacska

A krumplit meghámozzuk és finomra lereszeljük. Megsózzuk, összekeverjük a tojásokkal, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuskatésztát kapjunk. A tésztát nokedliszaggatóval sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.

kaloria 640 CAL
ido 600 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink