Töltött rántott pacal köményes burgonyával
A tisztított pacalt beletesszük egy fazékba, felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd a vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadva, sóval, köménymaggal és babérlevéllel fűszerezve körülbelül 2 óra alatt puhára főzzük. A levében hagyjuk kihűlni. Ezután lecsöpögtetjük, és tenyérnyi kockákra vágjuk. Minden pacalszeletre ráfektetünk egy vékony szelet sonkát, és a lila hagymából – amit előtte kis kockákra vágtunk – egy kiskanálnyit. Kettéhajtjuk, hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatva
bepanírozzuk, azután forró olajban kisütjük. A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és köménymagos, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és forrón tálaljuk a rántott pacal mellé. Vegyes vágott savanyúságot kínálhatunk hozzá.