Töltött sült alma vaníliás öntettel

Töltött sült alma

Az almákat megmossuk, a magházukat kivágjuk. A sütőt
előmelegítjük 180 fokosra. A mandulát elkeverjük a cukorral, a mazsolával meg a fahéjjal. Egy sütőformát kikenünk egy evőkanál vajjal, az almákat egymás mellé állítjuk és megtöltjük a mandulás-mazsolás keverékkel. A tetejüket meglocsoljuk a rummal, és elosztunk rajtuk 2 evőkanál apróra vágott vajat. Az almákat a sütő középső részén 5 perc alatt megsütjük.

Vaníliás öntet

A vaníliás öntethez a tejet felforraljuk a kettéhasított vaníliával. A tojássárgáját a liszttel és a cukorral habosra verjük. Felöntjük a forró tejjel, simára keverjük, majd takaréklángon (vagy gőz fölött) addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik. Az öntetet kihűlésig többször átkeverjük, és tálaláskor az alma alá locsolva vagy tálkában külön kínáljuk.

kaloria 550 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink