Forrás: Pásztor Tünde

Tonhaltorta napon szárított paradicsommal

Tonhaltorta napon szárított paradicsommal

A tésztát felengedjük, kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy körülbelül 2 literes kis lábast úgy, hogy az oldalára is jusson. (Egy keveset tegyünk félre belőle a torta tetejére is.) A brokkolit rózsáira szedjük, és szódabikarbónás- sós vízben leforrázzuk. Az olajat felhevítjük, megfuttatjuk rajta a finomra vágott fokhagymát, majd félrehúzzuk a tűzről, s ebben az illatos olajban megforgatjuk a lecsepegtetett brokkolirózsákat. A zöldséget elrendezzük a tésztán,
megszórjuk reszelt sajttal, és rámorzsolunk egy doboz lecsepegtetett tonhalat. Megint egy sor reszelt sajt
következik, majd egy réteg kimagozott olívabogyó. Erre rátesszük a következő adag tonhalat, amit megint
csak megszórunk sajttal. Rámorzsoljuk az utolsó adag tonhalat, s befedjük a lecsepegtetett aszalt paradicsommal.
Ezt betakarjuk a félretett, kinyújtott tésztával – a lepotyogó darabokkal ki is díszíthetjük –, majd bekenjük tojással. A torta közepébe és a széleire 2-3
lyukat fúrunk, hogy sütés közben az eltávozó gőz ne nyomja szét a tésztát. 160-180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük.

kaloria 570 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink