Toszkán halleves – Cacciucco

  1. Tisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát, egy icipici erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány percig, majd tegyük bele a felkockázott, héjától megfosztott paradicsomot, és főzzük még 5 percig. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a tengeri herkentyűket és a halat, attól függően, hogy melyik milyen gyorsan fő.
  2. Amikor minden hal a fazékban van, ízlés szerint sózzuk, és főzzük még negyedórát. Óvatosan keverjük meg, vigyázva, nehogy összetörjenek. Közben pirítsunk kenyeret, dörzsöljük be fokhagymával, és tegyük a tányérokba. Erre merjük rá a hallevest, és tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel.

Tejszínes halleves

Zöldséges halleves

kaloria 330 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink