Tündi gyümölcsös kevert sütije

  1. Tíz deka cukorból és egy deci vízből cukorszirupot főzünk. Megtisztítjuk a rebarbarát, falatnyi darabokra vágjuk, és a forró cukorszirupban egy-két percig főzzük, épp csak, hogy a nyersességét elveszítse (figyelni kell nagyon, mert pillanatok alatt szétfő). Leszűrjük, lehűtjük (a maradék cukorszirupra már nem lesz szükség, valamilyen szörphöz felhasználhatjuk).
  2. Elektromos habverővel kihabosítjuk a tojások sárgáját 20 dkg cukorral. Ha már szép fehér, akkor – továbbra is az elektromos habverővel dolgozva – beledolgozzuk a puha vajat.
  3. A lisztet elkeverjük a csipet sóval és a sütőporral, eloszlatjuk a cukros-vajas tojássárgájában.
  4. A fehérjékből habot verünk. Egyharmadával fellazítjuk a tésztamasszát, majd óvatosan beleforgatjuk a többi habot is.
  5. Egy közepes tepsit papírral kibélelünk. Beleöntjük a masszát. Egy tálba szórjuk a málnát, a megtisztított, finomra vágott citromnádat, a meghámozott, felkockázott almát és a lecsöpögtetett rebarbarát, kézzel összekeverjük, majd mindezt egyenletesen elosztjuk a nyers tészta tetején.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral finoman meghintjük, és nagyobb kockára vágjuk.
kaloria 190 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.