- Három evőkanál cukorral addig főzzük az áfonyát, míg sűrű, szirupos nem lesz. Ekkor szitán áttörjük.
- Kevés vízbe beáztatjuk a zselatint. Felforraljuk a tejet az 5 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával. Levesszük a tűzről, és belekeverjük az előkészített zselatint. A túrót is áttörjük. Egy nagyobb turmixba beletesszük a túrót, ráöntjük a zselatinos tejet, és simára turmixoljuk. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd két részletben óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe. Ezt a masszát osztjuk szét hat kisebb forma között, úgy, hogy először félig töltjük a formákat, a közepükbe mélyedést készítünk, ahova áfonyaszirupot töltünk, majd lezárjuk a maradék túróval. Hűtőben dermesztjük (legalább 2-3 órát). Tálalás előtt tányérra borítjuk, pár szem gyümölccsel díszítjük.
Tojáslikőrös panna cotta pohárban, eperrel és mézes tokaji aszúval