Tészta
A tojások sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kakaóport összeszitáljuk a liszttel. A tojássárgáját óvatosan belekeverjük a habba, majd a kakaós lisztet is hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt 20 × 30 cm-es tepsibe töltjük, és a 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk a tésztát.
Krém
A kivit meghámozzuk, a felét apróra vágjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Kevés porcukorral, reszelt citromhéjjal, pár csepp narancslikőrrel ízesítjük, és a hűtőbe tesszük. A maradék gyümölcsöt vékony szeletekre
vágjuk. A túrót a vaníliás cukorral, a maradék narancslikőrrel, ízlés szerint egy kis porcukorral krémmé keverjük, végül hozzáadjuk a habfixálóval felvert tejszínt is.
A krém felét rákenjük az egyik tortalapra, beterítjük kiviszeletekkel, majd rákenjük a túrókrém másik felét.
Ráhelyezzük, és jól rányomjuk a másik tortalapot. Két órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd tejszínhabbal
és kiviszeletekkel díszítve, kiviszósszal tálaljuk.