Forrás: Csonka Ilona

Túrós lapótya

A túrós lapótyához megfőzzük héjában a burgonyákat, még melegen áttörjük, majd kiterítjük, hogy kihűljön. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe kis mélyedést alakítunk ki, ide öntjük a két tojássárgáját, a felfutott élesztőt, a maradék langyos tejet. Hozzáadjuk a cukrot és a sót is, majd lágy tésztát dagasztunk belőle, ha kell, teszünk még hozzá kevés langyos vizet. Végül beledolgozzuk a puha vajat és az áttört krumplit is. Letakarva hagyjuk megkelni. Amíg kel a tészta, a töltelékhez összekeverjük a túrót a tojássárgájákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

A megkelt tésztát feldaraboljuk, pici, vastag palacsintákat nyújtunk belőle. Egyet megkenünk a túrós töltelékkel, ráborítunk egy másikat, és forró zsírban vagy vajon, palacsintasütőben mindkét oldalát pirosra sütjük kicsi lángon. 2-3 ilyen kis dupla palacsintát egymásra teszünk, úgy tálaljuk. Édes tejfölt kínálunk mellé.

Túrós csodalepény

Tepsiben sült túrós tészta

kaloria 440 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink