Vaddisznósült erdészné módra elkészítése
- A vadisznólapockát sóval, borssal, köménnyel előző este befűszerezzük, és hűtőbe rakjuk. Másnap a cikkekre vágott hagymával, fokhagymával és a zsírral betesszük az egészben hagyott lapockát egy tepsibe, és 120 fokos sütőben, lefedve 3 órán át pároljuk. Az utolsó félórára levesszük róla az alufóliát. Ha kész, akkor a húst kiemeljük, leöntjük a tepsiben maradt zsír nagy részével. Ami a tepsiben maradt (maradék zsír, hagyma, fokhagyma), beleöntjük egy serpenyőbe, ebbe belepirítjuk nagy lángon a kockára vágott gombákat, majd rászórjuk a felaprított petrezselymet, végül a vajjal dúsítjuk.
- Időközben a cikkekre vágott burgonyát bő olajban ropogósra sütjük. A kisült burgonyát melegen a raguba keverjük, és összeforgatjuk. A burgonyás ragu tetejére helyezzük a vadisznósültből vágott szeleteket.
Vaddisznósült mákos szilvarétessel
Fűszerkéregben sült vaddisznófilé