Forrás: Pásztor Tünde

Vaddisznósült mákos szilvarétessel

Vaddisznósült

A konyhakész vaddisznóhúst besózzuk, és egy lábasban, 3 evőkanálnyi olajon minden oldalán megpirítjuk, elősütjük. Ezután a húst kivesszük az edényből és félretesszük. A megmaradt olajon aranysárgára pirítjuk az összevágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, pár szem borókabogyót, a kakukkfüvet, és az egészet enyhén megsózzuk. Kevergetve addig pirítjuk, amíg a paradicsompüré elveszíti szép, piros színét és rozsdabarna lesz. Ekkor visszatesszük a húst, ráöntjük a bort, meg annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje. A húst fedő alatt, lassú tűzön 2,5-3 óra alatt megpároljuk. Kivesszük a pecsenyeléből és felszeleteljük, a mártást pedig összeforraljuk, besűrítjük az ételkeményítővel, azután leszűrjük.

Mákos szilvarétes

A réteshez a megmosott, kimagozott, felezett szilvát
összekeverjük a darált mákkal, a cukorral, a fahéjjal meg a reszelt citromhéjjal. 4-4 réteslapot egymásra helyezünk,
a rétegeket vékonyan megkenjük olajjal, majd megtöltjük
a töltelékkel. A rétest felcsavarjuk, kiolajozott tepsibe helyezzük, és közepes hőmérsékletű sütőben körülbelül 20
perc alatt megsütjük. A mártással meglocsolt vaddisznósült
mellé köretnek kínáljuk.

kaloria 870 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink