Vadraguleves cipóban

Finomra vágjuk a vöröshagymát, és megdinszteljük két evőkanál zsíron. Hozzátesszük az áttört fokhagymát, és még két percig sütjük együtt. Rárakjuk a nagyon apróra vágott paradicsomot és paprikát, és addig főzzük együtt, míg jól be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Rátesszük a kis kockákra felvágott vaddisznóhúst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük köménnyel, őrölt babérral, kakukkfűvel. Elkezdjük főzni, beletesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, és addig főzzük, míg a hús félig meg nem puhul.

Közben meghámozzuk a sárgarépát és a gyökeret, felaprítjuk. Hozzátesszük a leveshez, majd pár perc múlva beleszórjuk a fagyasztott borsót is.

Ha már minden puha, a keményítőt elkeverjük kevés hideg vízben, hozzáöntjük a leveshez a tejszínnel együtt, és összeforraljuk. Mustárral és frissen facsart citromlével tesszük egy kicsit pikánsabbá.

A cipók belsejét kivájjuk (erre nem lesz szükség). 180 fokos sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük (a levágott kalapokkal együtt). Hagyjuk legalább fél órát pihenni. Ebben tálaljuk majd a levesünket.

Zöldborsókrémleves cipóban

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink