Zöldborsókrémleves cipóban

Kruzsliczné Priskin Nóra (Orosháza) azt írja, hogy családja nagyon szereti a krémleveseket. Ezt általában valamilyen sült követi kedvenc köretükkel – az almás-szaftos burgonyával –, valamint az elmaradhatatlan befőttel.

  1. Összevágjuk vörös- és a fokhagymát, majd kevés vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a burgonyát, felöntjük húslevessel. Ha megfőtt, összeturmixoljuk. Sózzuk-borsozzuk, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt.
  2. A zsemlék kalapját levágjuk, belüket kiszedjük, forró sütőben vagy mikrosütőben felmelegítjük. Utána a falukat kézzel elegyengetjük. Közvetlenül tálalás előtt ezekbe merjük a levest. Mindegyikbe rakunk egy-egy nagy adag reszelt sajtot, majd megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Zöldborsós rakott újburgonya

Zöldborsós tojáspörkölt galuskával

Póréhagymás zöldborsóleves sajtos daragaluskával

 

 

kaloria 720 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.