Vaníliás krémmel töltött, flambírozott palacsinta
Vaníliakrémet főzünk. A tojássárgájákat alaposan kikeverjük a cukrokkal, a keményítővel és egy dl tejjel. A maradék tejet feltesszük főni. Amikor felforrt, nagyon
kis lángon, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan besűrítjük. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, négybe hajtjuk. Kettesével tányérra tesszük, vastagon megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a rummal, és flambírozzuk. Kiviszörbettel tálaljuk.
Kiviszörbet
Szörbet. A kiviket meghámozzuk, összetörjük. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a kivipürével, fagyigépben kifagyasztjuk (annak hiányában betesszük a fagyasztóba, és néhány alkalommal kivesszük,
alaposan átkeverjük).