Vaníliás krémmel töltött, flambírozott palacsinta kiviszörbettel

Vaníliás krémmel töltött, flambírozott palacsinta

Vaníliakrémet főzünk. A tojássárgájákat alaposan kikeverjük a cukrokkal, a keményítővel és egy dl tejjel. A maradék tejet feltesszük főni. Amikor felforrt, nagyon
kis lángon, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a cukros tojássárgáját, és óvatosan besűrítjük. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, négybe hajtjuk. Kettesével tányérra tesszük, vastagon megszórjuk porcukorral, meglocsoljuk a rummal, és flambírozzuk. Kiviszörbettel tálaljuk.

Kiviszörbet

Szörbet. A kiviket meghámozzuk, összetörjük. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, hagyjuk kihűlni. Összekeverjük a kivipürével, fagyigépben kifagyasztjuk (annak hiányában betesszük a fagyasztóba, és néhány alkalommal kivesszük,
alaposan átkeverjük).

kaloria 440 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink