Vaníliás masni

  1. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, tányérra öntjük, és kihűtjük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd belegyúrjuk a kihűlt mandulát és a lisztet. A tésztát két darab 3 cm vastag rúddá formázzuk, és fóliába csomagolva két órán át hűtőben pihentetjük.
  2. A sütés előtt a rudakat körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis masnikat formálunk belőle. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A porcukrot elkeverjük a vaníliával és a vaníliás cukorral, s megszórjuk vele a masnikat. Fémdobozban sokáig elálló, finom sütemény.

Margó zserbó

Káposztás tésztával töltött kacsa

kaloria 230 CAL
ido 165 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.