Varázslatos tökcsemege
Nagyobb darabokra vágunk egy megmosott tököt, a
magját kikaparjuk, forró sütőben félig megsütjük. Közben
elkészítjük a tölteléket. 20 dkg dióbelet száraz serpenyőben megpirítunk, majd durvára törtjük. 20 dkg zabkekszet beáztatunk tejbe, hagyjuk, hogy jól megszívja magát, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük két tojássárgájával, egy narancs levével és lereszelt héjával, egy citrom lereszelt héjával. Adunk még hozzá 5 dkg mazsolát, 5 dkg apróra vágott aszalt fügét, két kockára vágott, három evőkanál mézen lepirított körtét, majd óvatosan belekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá vert két tojásfehérjét is. A tölteléket a félig megsült tökdarabokba halmozzuk, a tetejükbe szurkálunk pár szem szegfűszeget, és a forró sütőbe visszatéve ropogósra sütjük.