Apró kockákra vágjuk a füstölt szalonnát, kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre fonnyasztjuk. Rádobjuk a jó sok, lereszelt vagy átnyomott fokhagymagerezdet, jól összeforrósítjuk. Meghintjük az őrölt pirospaprikával, rádobjuk a kicsontozott, kockára vágott bőrös csülköt. Kicsit átpirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, és kis lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem pirul. Közben fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, 2-3 babérlevéllel.
Lehártyázzuk a velőt, késsel nagyobb darabokra csapkodjuk, hozzáadjuk a kész pörkölthöz, és pár percig együtt forraljuk. A végén tesszük bele a finomra vágott kaprot. Főtt burgonyával, savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.
TRÜKK
Ha babérlevéllel ízesítjük az ételt, mindig figyeljünk oda, hogy a legvégén dobjuk ki belőle, mert ha sokáig benne tartjuk, rossz, kesernyés íze lesz a fogásnak