Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, üvegesre dinszteljük két-három evőkanál zsíron. Hozzáadjuk az összevágott paprikát és paradicsomot, összerotyogtatjuk.
A nyelvet megtisztítjuk, lehártyázzuk, levágjuk a felesleges részeket. A szívről szintén levágjuk a felső zsírosabb részeket, elfelezzük, jól átmossuk. Utána mindkettőt kockára vagy csíkokra vágjuk, rádobjuk a hagymás alapra, és elkezdjük együtt párolni.
Közben fűszerezzük őrölt pirospaprikával, majoránnával, babérlevéllel, köménnyel, sóval, borssal. Lefedve főzzük körülbelül egy órát, néha megkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk az elfőtt folyadékot.
A vesét elfelezzük, minden fehér részt kivágunk belőle, majd nagyon alaposan átmossuk. A velőről lehúzzuk a hártyát, és kisebb darabokra tépjük. A májat is felkockázzuk.
A főzés kezdete után egy órával hozzárakjuk a pörkölthöz az előkészített, feldarabolt vesét is. Újabb óra után megy hozzá a máj és a velő, ezekkel együtt már csak 5-10 percig rotyogtatjuk.