Forrás: Pásztor Tünde

Vesés derelye pirított káposztába hempergetve

Vesés derelye pirított káposztába hempergetve

A veséket megtisztítjuk, azután sós vízben feltesszük főni. Megvárjuk, hogy felforrjon, és már vesszük is le
a tűzről. (A forrázásra azért van szükség, hogy biztosan elillanjon az olykor kellemetlen szaga.) Hideg vízzel
leöblítjük, és csíkokra vagdossuk.
A hagymát finomra aprítjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. Rádobjuk a vesét, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. 5 tojást lazán felverünk, megsózzuk, ráöntjük a vesére, és az egészet összesütjük.
A maradék két tojásból a liszttel, kevés vízzel meg egy csipet sóval gyúrt tésztát készítünk (annyi lisztet adjunk
hozzá, hogy rugalmas, jól nyújtható tésztát kapjunk). Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és az egyik felén
kupacokban elhelyezzük a tölteléket. A másik felét ráhajtjuk, azután a halmocskák mentén az ujjunkkal lenyomkodjuk a tésztát. Derelyevágóval felszabdaljuk,
és lobogó, sós vízben kifőzzük.
A káposztát lereszeljük, megsózzuk, és 10-15 percig hagyjuk állni a sóban. Ezalatt enged egy kis levet, amit gondosan kinyomkodunk. Majd a káposztát, borssal ízesítve, 2-3 evőkanálnyi olajon megpirítjuk. A leszűrt derelyéket beleforgatjuk a pirított káposztába, és
savanyúsággal, csalamádéval tálaljuk.

kaloria 520 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.