- Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a zellert. Összekeverjük a nyers rizzsel, a darált hússal, a tojással, sózzuk-borsozzuk. A paprikákat megmossuk, végüket levágjuk, kikaparjuk az ereket és a magokat. Az így előkésztett zöldségeket megtöltjük a töltelékkel, jó lazán, mert a rizs még nőni fog.
- Kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet, beleöntjük a paradicsompürét, és 1,5-2 l vízzel felöntjük. Beletesszük az egészben hagyott, de megtisztított vöröshagymát, a csokorba kötött zeller zöldjét, a kicsi cukrot, s ízlés szerint sózzuk. Amikor felforrt, belerakjuk a megtöltött paprikákat is. Lassú tűzön körülbelül 40 perc alatt készre főzzük.
TRÜKK
Ha kevés időnk van, akkor használjunk előfőzött rizst, így 20 perc kell csak a főzéshez.
Grillezett csirkeszárny zelleres krumplipürével, sajtmártással