Zöld borsos póréhagymaleves

Zöld borsos póréhagymaleves

A póréhagymákat megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan
felkarikázzuk (a zöld részeket félretesszük). A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony negyed karikákra vágjuk. Egy fazékban 5 dkg vajon megpároljuk a feldarabolt hagymákat, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a meghámozott, kockára vágott krumplit és a pórék nagyon vékonyra felkarikázott zöld részét. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha a burgonya, beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a zöld borsot, kiforraljuk.
Nagyobb (körülbelül 2 × 2 cm) kockákra vágjuk a kenyeret, teflonserpenyőben a maradék 5 dkg vajon halványbarnára pirítjuk.
Négy tűzálló tálba szétmerjük a levest. A megpirított
kenyérkockákat szétosztjuk a tetején, megszórjuk reszelt
sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad
a kenyérkockákra.

kaloria 360 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink