Zöld leves
A csontot 1,5 liter hideg vízbe tesszük, és lassú tűzön körülbelül egy órán keresztül főzzük. A zöldpaprikát
kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, és egy másik edényben a finomra vágott póréhagymával, metélőhagymával meg petrezselyemmel együtt a vajban megpároljuk. A csontlevet rászűrjük, ízesítjük a fűszerekkel, ha kell, utánasózzuk. Lefedve főzzük a
forrástól számított 10 percig, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, összevagdalt spenótot. Még 10 percig forraljuk, majd az összezúzott fokhagymát is a kész levesbe keverjük.
Levesbetét
A kenyérszeleteket 2×2 centis kockákra vágjuk, és a vajban aranysárgára pirítjuk. A reszelt sajtot és a pirított
kenyérkockákat kis tálkákban készítjük az asztalra, hogy ki-ki megszórhassa vele a tányérjába szedett levest.